• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Επιδοτήσεις για την καλλιέργεια 10 τοπικών προϊόντων στα νησιά

Το ποσό των ενισχύσεων που θα λαμβάνουν οι αγρότες των μικρών Νησιών του Αιγαίου οι οποίοι καλλιεργούν πατάτες, ελιές, οινάμπελα, εσπεριδοειδή, φασόλια και άλλα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ καθορίζει νέα υπουργική απόφασης στα πλαίσια του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων για την οικονομική τους ενίσχυση θα υποβάλλονται μετά τις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε.).

Οι γεωργοί θα επιδοτηθούν για την καλλιέργεια πατάτας με 60 ευρώ ανά στρέμμα (ελάχιστη επιδοτούμενη έκταση ένα στρέμμα), ενώ  δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης 50 ευρώ ανά στρέμμα έχουν οι γεωργοί που καλλιεργούν φασόλια και βρώσιμο λαθούρι σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου. Επίσης, στον αμπελοοινικό τομέα, δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης 70 ευρώ ανά στρέμμα, έχουν οι γεωργοί, οι οποίοι είναι μέλη των Οργανώσεων Παραγωγών του Αμπελοοινικού τομέα των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί, για εκτάσεις αμπελώνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), οι οποίες, μεταξύ άλλων, είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο και  έχουν υποβληθεί για αυτές Δήλωση Συγκομιδής. Επιπρόσθετα, για τη διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 14,5 ευρώ ανά στρέμμα οι γεωργοί των οποίων τα ελαιοκτήματα είναι εγγεγραμμένα στο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών του Ελαιοκομικού Τομέα και έχουν ελάχιστη πυκνότητα φύτευσης 8 δένδρα ανά στρέμμα.

Τέλος, επιδοτούνται η φάβα Σαντορίνης, το Τοματάκι Σαντορίνης (70 ευρώ ανά στρέμμα), η Αγκινάρα Τήνου (50 ευρώ ανά στρέμμα), η μαστίχα Χίου (11,5 ευρώ ανά κιλό «καθαρής μαστίχας»), το Κριθάρι Λήμνου (5 ευρώ ανά στρέμμα), και τα εσπεριδοειδή στα νησιά Χίο, Σάμο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας