• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αναζητώντας την πολιτική βούληση για το ΚΕΓΕ στο Σαγκρί...

Το ζήτημα της ανέγερσης κτιρίου για τη στέγαση γεωργικής σχολής στο Σαγκρί βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του δήμου, κατόπιν της αίτησης του συνόλου των μελών της μειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή υπεραμύνθηκε της βούλησης να υλοποιήσει το έργο, χωρίς όμως να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, όπως της ζητήθηκε. Ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε παράλληλα ότι ένα φαραωνικό έργο είναι ανέφικτο. Επισήμανε δε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η πρόθεση της Πολιτείας ως προς τη λειτουργία των Γεωργικών Σχολών, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετές εγκαταστάσεις ΚΕΓΕ ανά την Ελλάδα προτάθηκαν ή μετατράπηκαν σε Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών.

Από την πλευρά της, τόσο η αντιπολίτευση, όπως και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαγκρίου Στέλιος Σκορδιαλός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα για το ΚΕΓΕ Θανάσης Καραβίας επέρριψαν στη δημοτική αρχή ευθύνες για κωλυσιεργία, καθώς από το 2011 δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία ίδρυσης της Γεωργικής Σχολής για τον πρωτογενή τομέα και για την εκπαίδευση των αγροτών.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης ανέγερσης  του κτιρίου περίπου 480 τ.μ., σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, απαιτείται η εκπόνηση μελέτης προϋπολογισμού περίπου 210.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το κόστος ανέγερσης του εν λόγω κτιρίου, το οποίο θα παραχωρηθεί στη συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ανέλθει σε 2 εκ. ευρώ.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, οι διαπληκτισμοί και η απόδοση ευθυνών εκατέρωθεν, με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και την αντιπολίτευση και τους παραβρισκόμενους να μιλούν για ολιγωρία και κωλυσιεργία του Δήμου.  

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας