• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Στο "στόχαστρο" των Πολιτών το Γαστρονομικό Φεστιβάλ

Έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε η κίνηση "Πολίτες για τα Νησιά μας", με αφορμή το γαστρονομικό φεστιβάλ. Με ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης καυτηριάζεται και διακωμωδείται ο προγραμματισμός και τελικά η ακύρωση της διοργάνωσης του γαστρονομικού φεστιβάλ στη Νάξο. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η «σοβαρή» μας Δημοτική Πλειοψηφία λοιπόν, αποφάσισε να προωθήσει τον τουρισμό του νησιού μας, τομέα που τον ….. παίζει στα δάκτυλα. Γι’ αυτό αποφάσισε: «Την ανάδειξη της Νάξου ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού για Έλληνες και ξένους με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας………..» όπως αναφέρει μέσα στα πολλά επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν για να «πειστεί» το Συμβούλιο.

Πείθεται λοιπόν η  Δημοτική Πλειοψηφία Μαργαρίτη και εγκρίνει, στις 4 Νοεμβρίου 2016, ποσό 23.000 € για «Φεστιβάλ Γαστρονομίας». (Αρ. Απόφ. 249/2016). Πριν γυρίσει ο χρόνος, ο Δήμαρχος με την εννιακοσιοστή ενενηκοστή ένατη απόφασή του (30/12/2016 Αρ. Απόφ.: 999) επιλέγει έναν υποψήφιο του συνδυασμού του (που ... προφανώς επέλεξε γιατί είχε εμπιστοσύνη στις ικανότητές του !!!!) για να το υλοποιήσει με απευθείας ανάθεση.

Και ενώ όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη περίμενε με αγωνία ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο τη Νάξο να αναδειχθεί κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός και να φάμε όλοι με «χρυσά» κουτάλια ……, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου 2017 να αποφασίσει «… περί ακύρωσης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του αναδόχου για την διοργάνωση της υπηρεσίας «Φεστιβάλ Γαστρονομίας». (Αρ. Απόφ. 302/2017).

Για ποιόν λόγο; Αντιγράφουμε από την απόφαση:

« …. Επειδή  οι απαιτήσεις υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με το (από 02-11-2017 και αριθ. πρωτ. 24059/2017) έγγραφο του αναδόχου, απαιτούσε περισσότερα χρήματα και ο προγραμματισμός εκτέλεσης των επιμέρους δράσεων ως προς τον σχεδιασμό αποδείχθηκε ιδιαίτερα πολύπλοκος σε σχέση με τον συνολικό διαθέσιμο ποσό δαπάνης……. αλλά και το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το επιθυμητό ώστε να  καταλήξει στην επιτυχία του στόχου του.»

Τόση σοβαρότις. Για γέλια ο προγραμματισμός για γέλια και η επιλογή ανάθεσης. Το πιο ωραίο όμως το αφήνει η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το τέλος:

«Επειδή θεωρούμε σημαντική την πραγματοποίηση της υπηρεσίας «Φεστιβάλ Γαστρονομίας» για την προώθηση του τουρισμού….»

Φαντάσου να μην την θεωρούσανε και σημαντική…

«….και οποιαδήποτε δυσλειτουργία της δράσης αυτής θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση όλου του προγράμματος της τουριστικής προβολής του Δήμου μας για το έτος 2017….»

Ναι, καλά διαβάσατε, 2017, δεν είναι τυπογραφικό λάθος… 2017. Εδώ τα γέλια είναι μέχρι δακρύων. Στις 28 Δεκέμβρη 2017 φοβούνται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2017.

«Για όλους τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε το Σώμα για την λήψη      απόφασης περί ακύρωσης της σύμβασης».

Έτσι αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία να  αναδειχθεί η Νάξος ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός…

         Αναδείχθηκε όμως δυστυχώς για μία ακόμα φορά η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η προχειρότητα της Δημοτικής μας αρχής.

 

Να την χαιρόμαστε… 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας