• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Διαμαρτυρίες εν όψει της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Την αντίδραση των μελών της κίνησης "Πολίτες για τα νησιά μας" προκάλεσε η δημοσιοποίηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Τρίτη, στις 19:30, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα θανάτωσης θαλάσσιων χελωνών και η υποβολή προτάσεων σε 4 περιβαλλοντικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, όπως εγγράφως είχε ζητήσει η Κίνηση. Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση έχει ως εξής:

"...Σάς ζητούσαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφο κάθε εγγράφου που έχετε αποστείλει στο Λιμεναρχείο Νάξου (ή σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία ή φορέα) σχετικά με το ζήτημα της θανάτωσης θαλασσίων χελωνών, το οποίο όπως θα γνωρίζετε συνεχίζεται αμείωτο.
Ακόμη, με το ίδιο έγγραφο σας γνωστοποιήσαμε την προκήρυξη τεσσάρων (4) προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α για το περιβάλλον και την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς των νησιών μας.
Τέλος, σας ζητήσαμε να εισάγετε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των χελωνών, καλώντας τους σχετιζόμενους φορείς, συλλόγους, αρχές και υπηρεσίες.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες από την κατάθεση του εγγράφου, δεν μας έχετε χορηγήσει κανένα έγγραφο.
Επίσης αν και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί τρεις (3) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,
Α) δεν έχετε εισάγει το θέμα για συζήτηση σε κανένα από αυτά.
Β) δεν έχετε εισάγει σε συζήτηση την υποβολή πρότασης για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσετε ότι το καθήκον σας είναι να προάγετε το συμφέρον αυτού του τόπου και να αναλαμβάνετε δράση σε σημαντικά ζητήματα που ανακύπτουν και όχι να φωτογραφίζεστε σε κάθε ευκαιρία σε κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Όπως άμεσα προχωρήσετε σε ό, τι σας ζητάμε ανωτέρω και
Να μας ενημερώσετε αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποια ενέργεια για κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα καθώς ήδη έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα με τίτλο «Δράσεις για την προστασία & ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς μικρών νησιών ΠΝΑ".

 

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης

1.       Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητα νεκροταφείων στις Δημοτικές Ενότητες της νήσου Νάξου».

2.       Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαρισμός ακτών νήσου Νάξου».

3.       Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 71/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα ανάθεσης σε ιδιώτες της εργολαβίας παροχής υπηρεσιών: «Καθαριότητας και συγκέντρωσης απορριμμάτων» στις Δημοτικές Κοινότητες Δονούσας-Ηρακλειάς-Κουφονησίων και Σχοινούσας στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

4.       Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή συνδέσεων εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Δονούσας».

5.       Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση ύδρευσης παραλιακών οικισμών Τ.Κ.  Κορωνίδας».

6.       Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Συντήρηση – ευπρεπισμός κοινοτικών χώρων νήσου Ηρακλειάς».

7.       Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με το ΔΛΤΝάξου, για την παραχώρηση οχήματος και απορριμματοδεκτών.

8.       Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 266/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης.

9.    Λήψη απόφασης περί εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος στην Δ.Κ. Κουφονησίων.

10.   Λήψη απόφασης περί ακύρωσης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του αναδόχου Λάτου Σταύρου για την  παροχή υπηρεσίας «Διαδικτυακό Μάρκετινγκ».

11.   Καθορισμός τελών Πολεοδομικών Υπηρεσιών (υπ’ αριθμ. 325/2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

12.   Ορισμός Διατάκτη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

13.   Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

14.   Αποδοχές χρηματοδοτήσεων.

15.   Έγκριση  κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Σχολικών Μονάδων Α/βμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

16.   Έγκριση διενέργειας εκδηλώσεων και διάθεση πιστώσεων δηµοτικού προϋπολογισµού, οικονομικού έτους 2017 για την κάλυψη των απαιτούµενων δαπανών.

17.   Λήψη απόφασης για την διάθεση πιστώσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

18.   Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

19.   Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Κορρέ Νικόλαου περί αναφερόμενης υπερβολικής χρέωσης σε παροχή ύδρευσης στην Κωμιακή Νάξου.

20.   Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων του οφειλέτη του Δήμου κ. Βρούτση Βασίλειου του Ιωάννου.

21.   Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη προσαυξήσεων του οφειλέτη του Δήμου κ. Σκληράκη Γεώργιου.

22.   Λήψη απόφασης περί διαγραφής ή μη οφειλής κ. Μωράτη Μαρίας.

23.   Έγκριση της υπ’ αριθμ. 32/2017 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η οποία αφορά στην τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών, του νομικού προσώπου.

24.   Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

25.   Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.

26.   Αντικατάσταση υπεύθυνου συντονισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Life+ 2014 με ονομασία PAVEtheWAySTE.

27.   Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

28.   Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επέκταση δικτύου αποχέτευσης Κοινότητας Δονούσας» (209/2015 απόφαση Δ.Σ.)

29.   Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στην επιτροπή ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

30.   Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

31.   Λήψη απόφασης για την  κύρωση υφιστάμενου δικτύου κοινοχρήστων χώρων των οικισμών στερουμένων εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου (στον οικισμό ¨Αγιασσός¨ της Τ.Κ. Δαμαριώνα Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων).

32.   Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.

 

33.   Ορισμός συμβούλων σε επιτροπές παραλαβής έργων.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας