• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο θα λειτουργήσει για μια ακόμα χρονιά στη Νάξο. Το ΣΔΕ απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, ολοκληρώνονται στο σχολείο και, βέβαια, προσφέρονται δωρεάν. Το σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι δύο εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Περισσότερα...

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία! (Φωτογραφίες)

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού σε όλα τα σχολεία και τη διανομή βιβλίων σε μερικά σχολεία του νησιού ξεκίνησε σήμερα η νέα εκπαιδευτική χρονιά. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος τέλεσε τον αγιασμό σε αρκετά σχολεία της Χώρας,

Περισσότερα...

Η Blue Star Ferries στηρίζει τους νέους φοιτητές

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των νέων φοιτητών παρέχει η εταιρεία Blue Star Ferries, μέχρι την έκδοση της φοιτητικής κάρτας των σπουδαστών. Η προσφορά ισχύει και για τις οικογένειες των φοιτητών που πέρασαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας,

Περισσότερα...

Η Νάξος ενεργό σχολείο γεωεπιστημών!

Στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια αλλά και σε θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας εστιάζει κυρίως το τρίτο κατά σειρά εντατικό σχολείο γεωεπιστημών, που διοργανώνει η Αν. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκη Ευελπίδου, καθιστώντας για μια ακόμα φορά τη Νάξο στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα...

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Για πρώτη φορά, φέτος, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πρόκειται να μεταβούν σε κάποιο νησί, όπου αποτελεί τον τόπο διορισμού τους, θα έχουν την δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια με τις εταιρείες BLUE STAR FERRIES, SUPERFAST FERRIES, ANEK LINES, HELLENIC SEAWAYS και MINOAN LINES.

Περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ: Δείτε τις σχολές επιτυχίας των μαθητών της Νάξου

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα και οι σχολές επιτυχίας των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των μαθητών της Νάξου, των Λυκείων Νάξου και Τραγαίας και του ΕΠΑΛ:

Περισσότερα...

Αλλαγή σκυτάλης στις διευθυντικές θέσεις των σχολείων

Ανακατατάξεις στις διευθυντικές θέσεις των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έφερε ο τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης των υποψήφιων διευθυντών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, νέους διευθυντές θα έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια το Λύκειο Νάξου, το 1ο Γυμνάσιο, καθώς και τα Γυμνάσια Τραγαίας και Βίβλου. 

Ειδικότερα,

Περισσότερα...

Ανοίγει τις πύλες του το ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρίες

Ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Αυγούστου η θερινή περίοδος λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων ΜΕΑ.

Οι ωφελούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά καλούνται από την Τετάρτη 2 Αυγούστου να παραβρίσκονται στο ΚΔΑΠ μεΑ, το οποίο στεγάζεται στον Άγιο Θαλλέλαιο και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί.

Περισσότερα...

Η Νάξος στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος

Mεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία και την Ιαπωνία δίνουν για μια ακόμα φορά ραντεβού στη Νάξο, χάρη στην ΑνΚαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκη Ευελπίδου, η οποία είναι επικεφαλής του προγράμματος Erasmus+, McAgenda, και έχει καταστήσει τη Νάξο πόλο έλξης των επιστημόνων από όλων τον κόσμο.

Περισσότερα...

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας