• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Νάξος ενεργό σχολείο γεωεπιστημών!

Στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια αλλά και σε θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας εστιάζει κυρίως το τρίτο κατά σειρά εντατικό σχολείο γεωεπιστημών, που διοργανώνει η Αν. καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκη Ευελπίδου, καθιστώντας για μια ακόμα φορά τη Νάξο στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Οι εργασίες του εντατικού σχολείου με τίτλο «Γεωπεριβάλλοντα Τεταρτογενούς – Αρχαιογεωμορφολογία» ξεκίνησαν στις 28 Αυγούστου, στο κτίριο της πρώην σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο.

 

Επικεφαλής της δράσης αυτής είναι η Αν. Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα έχει διοργανώσει τρία Ευρωπαϊκά εντατικά σχολεία, προβάλλοντας έτσι τη Νάξο στον επιστημονικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια του φετινού Εντατικού Σχολείου λαμβάνουν χώρα μαθήματα στην τάξη και στο ύπαιθρο, εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα. Οι εκπαιδευόμενοι είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία, την Ισπανία, την Ερυθραία και την Ιαπωνία.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University of Aix-Marseille -AMU της Γαλλίας και το University of Trieste -UNITS της Ιταλίας, ενώ αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και στις προηγούμενες, είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Την έναρξη των μαθημάτων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημήτρης Λιανός, Αντιδήμαρχος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και ο Μιχάλης Μαρούλης, Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, οι οποίοι καλωσόρισαν και απεύθυναν θερμό χαιρετισμό στους συμμετέχοντες. Οι εργασίες του εντατικού σχολείου αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθείτε τις δραστηριότητες του εντατικού σχολείου στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/QuaternaryArchaeoGeomorphology/, ενώ πρόσθετες πληροφορίες για το σύνολο της δράσης του McAgenda θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://mcagenda.geol.uoa.gr/

    

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας