• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία! (Φωτογραφίες)

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού σε όλα τα σχολεία και τη διανομή βιβλίων σε μερικά σχολεία του νησιού ξεκίνησε σήμερα η νέα εκπαιδευτική χρονιά. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος τέλεσε τον αγιασμό σε αρκετά σχολεία της Χώρας,

παρουσία του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη, των Αντιδημάρχων Μανόλη Πολυκρέτη και Νίκου Βαθρακοκοίλη, του Προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Αρτέμη Ψαρρού και αρκετών γονέων.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε με αρκετά κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κυρίως σε καθηγητές ειδικότητας, ενώ σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς οι περισσότεροι δάσκαλοι βρίσκονται στις θέσεις τους. 

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι Σχολικές επιτροπές του δήμου πραγματοποίησαν εργασίες για τον ευπρεπισμό και τη συντήρηση των σχολείων. Για τις συντηρήσεις στα δημοτικά σχολεία έχουν διατεθεί περισσότερα από 80.000 ευρώ, για εργασίες που αφορούν σε αντικατάσταση κουφωμάτων (Σαγκρί, Απόλλωνα, Κωμιακή, Απείρανθο), ελαιοχρωματισμούς, μονώσεις (Φιλώτι, Απείρανθο, Χαλκί, Μονή), προμήθεια και εγκατάσταση ελαστικού τάπητα (στο Αγερσανί) και κατασκευή σκίαστρου (3ο Δημοτικό).

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν γίνει ελαιοχρωματισμοί και μικροσυντηρήσεις. Στο Λύκειο της Τραγαίας διαμορφώθηκε το υπόγειο του κτιρίου, εξασφαλίζοντας δύο νέες αίθουσες, μία πολλαπλών χρήσεων και μία αίθουσα γυμναστικής.  Στο 1ο Γυμνάσιο τοποθετήθηκε περίφραξη και διαμορφώνεται ένας μικρός βοτανικός κήπος, ενώ στο 2ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης κτιριακών προβλημάτων. Τέλος έχει γίνει ήδη η προμήθεια γραφικής ύλης και καθαριστικών, υλικά που θα αποδοθούν στα σχολεία. 

  

 

  

 

    

 

    

   

 

  

 

  

 

       

 

    

 

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας