• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω" επισκέπτεται τη Νάξο

Το πρόγραμμα "Νοιάζομαι και δρω" θα παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, που θα πραγματοποιηθεί στις Ουρσουλίνες αύριο, από τις 11 το πρωί.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (www.desmos.org) και το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr), με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι εφαρμόσιμο σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται φέτος σε συνολικά 230 σχολικές μονάδες. Οι περίπου 1850 εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα συναντιούνται διά ζώσης στα 30 κατά τόπους περιφερειακά εισαγωγικά σεμινάρια και εξ αποστάσεως στο διαδικτυακό περιβάλλον επιμόρφωσης και δικτύωσης του www.e-paideia.org, για να σχεδιάσουν δράσεις και συνεργασίες που προάγουν την εθελοντική κοινωνική προσφορά και τη συνείδηση του ενεργού πολίτη.

Τις Κυκλάδες θα εκπροσωπήσουν φέτος τέσσερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον συντονισμό της Προϊσταμένης, Μαρκέλλας Παραμυθιώτου και τέσσερις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον συντονισμό της Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου, Τσαμπίκας Καράκιζα.

Ειδικότερα, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα αναλάβουν δράση, το Δημοτικό Σχολείο Κουφονησίου και το Νηπιαγωγείο Κουφονησίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Λευκών-Κώστου Πάρου (για 2η χρονιά). Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκδήλωσαν ενδιαφέρον το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, το Γυμνάσιο Πάρου, το Γυμνάσιο Εμπορείου Θήρας και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κουφονησίου. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας:

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας