• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον Νάξιο Κ. Επταήμερο

Ένας ακόμα Ναξιώτης πέρασε την πύλη της Ακαδημίας Αθηνών. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Επταήμερο, ο οποίος τιμήθηκε από την Ακαδημία στις 21 Δεκεμβρίου 2017, με το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη.  Το έπαθλο απονεμήθηκε από την Ακαδημία στον μεταδιδακτορικό ερευνητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

(Ε.Μ.Π.),  Κωνσταντίνο Επταήμερο και στον Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, για το επιστημονικό άρθρο τους πάνω στη Μηχανική και ειδικότερα για το άρθρο του με αντικείμενο τη στατική και τη δυναμική απόκριση των νανοκατασκευών στα πλαίσια της μη τοπικής θεωρίας ελαστικότητας.

    

 

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Επταήμερο

Ο Κωνσταντίνος Επταήμερος, κατάγεται από την Κόρωνο και το Σκαδό της Νάξου, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα κι είναι το δεύτερο παιδί πενταμελούς οικογένειας. Ο πατέρας του, Γεώργιος Επταήμερος, έχει καταγωγή από την Κόρωνο, ενώ η μητέρα του, Αμαλία Επταημέρου το γένος Κωνσταντίνου Λεγάκη, από το Σκαδό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. το 2006 κι έλαβε Δίπλωμα, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Έπειτα, το 2008, έλαβε ένα δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στον τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής. 

Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. τον Μάιο του 2013, αφού εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του με άριστα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του, ειδικεύτηκε στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Μηχανικής και της Αριθμητικής Ανάλυσης (κι ειδικότερα στην Ανάλυση Σφάλματος των Ασυνεχών και Συνεχών Galerkin Μεθόδων Πεπερασμένων Στοιχείων Εσωτερικής Ποινής για την Επίλυση Προβλημάτων Συνοριακών Τιμών της Θεωρίας Βαθμίδας της Παραμόρφωσης και της Θεωρίας των Πλακών). 

Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος διεθνών, επιστημονικών συνεδρίων κι είναι κριτής σε διεθνή, επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ε.Μ.Π. και συνεργάζεται με τον επίσης μεταδιδακτορικό ερευνητή του Ε.Μ.Π., Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, με αντικείμενο τη στατική και τη δυναμική απόκριση των νανοκατασκευών στα πλαίσια της μη τοπικής θεωρίας ελαστικότητας. 

Έχοντας μια εξαιρετική κι αγαστή συνεργασία, δημοσίευσαν 2 επιστημονικά άρθρα το 2016-2017 σε έγκριτα, διεθνή, ερευνητικά περιοδικά με κρίση, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκτυπο στην επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα, έχουν λάβει τον αριθμό των 30 ετεροαναφορών, ενώ είναι μόνο 18 μήνες περίπου δημοσιευμένα.

 

 

Για το πρώτο τους επιστημονικό άρθρο στον τομέα της Μηχανικής, τους απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2017 το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας