• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σήμερα η αυλαία της θεματικής εβδομάδας του 2ου Γυμνασίου

Με την ομιλία της Εύας Σπαθάρα, με θέμα με θέμα «Τα φύλα εκ-παιδεύονται κι αλλιώς: Ο Ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην προώθηση της ισότητας αγοριών και κοριτσιών» ανοίγει η αυλαια της θεματικής εβδομάδας του 2ου Γυμνασίου Νάξου, την Κυριακή στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου.

Ο θεσμός της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης

για την Αειφόρο Ανάπτυξη και εστιάζει στους βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων  γ) τις έμφυλες ταυτότητες, δ) την  «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια».

Στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου η Θεματική Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 26-03-2018 έως την Παρασκευή 30-03-2018 .
Για την υποστήριξη των μαθημάτων έχουν κληθεί και θα επισκεφτούν το σχολείο κλιμάκια ειδικών και συγκεκριμένα η Εύα  Σπαθάρα, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η Κλειώ Κουνδουράκη και η Φωτεινή  Θεοδωροπούλου, ψυχολόγοι και  στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Θησέας Κυκλάδες, ο Χαρίλαος. Μπίτσιος, Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου.
Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουν χώρα  και εκδηλώσεις για τους γονείς και τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας.  Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

-Ομιλία με θέμα «Τα φύλα εκ-παιδεύονται κι αλλιώς: Ο Ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην προώθηση της ισότητας αγοριών και κοριτσιών» με ομιλήτρια την κα Εύα Σπαθάρα, στέλεχος του Υπουργείου  Εσωτερικών- Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η συγκεκριμένη παρέμβαση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25-03-2018, ώρα 7-8:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου και έχει στόχο την ανάδειξη της σημαντικότητας του φύλου ως προς την ανατροφή,  διαπαιδαγώγηση κι εξέλιξη  των  παιδιών και την  ευαισθητοποίηση  εκπαιδευτικών και γονέων στην  προώθηση της ισότητας, την κατάργηση των έμφυλων στερεοτύπων και διακρίσεων που το φύλο παράγει.
-Συνάντηση – συζήτηση με θέμα «Οικογένεια – Σχολείο και εξαρτήσεις. Συνεργαζόμαστε για την πρόληψη» με συντονίστριες τις κυρίες Κλειώ Κουνδουράκη και Φωτεινή Θεοδωροπούλου, ψυχολόγοι και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Θησέας Κυκλάδες. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου την Τρίτη 27-3-2018 στις 6-7:30μ.μ.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάξου και του Ξενοδοχείου «Γρόττα», τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά.
Ευχαριστούμε επίσης την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικοδήμου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας