• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κατατίθενται προτάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων

Την προαγωγή του Δημοτικού σχολείου της Μονής από μονοθέσιο σε διθέσιο πρότεινε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Το ζήτημα των μεταβολών των σχολικών μονάδων, όπως κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς τα Δημοτικά Συμβούλια καλούνται να γνωμοδοτήσουν για τους υποβιβασμούς ή προαγωγές της οργανικότητας των σχολείων.

Με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και εν συνεχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητείται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος. Ωστόσο, ήδη ο απερχόμενος Αναπληρωτής Διευθυντής Χρήστος Καφτηράνης έχει ήδη υποβάλει τις σχετικές προτάσεις της Υπηρεσίας στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool.

Σύμφωνα με αυτές και ειδικότερα για τη Νάξο ζητείται η προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου της Μονής, από μονοθέσιο σε διθέσιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προθέσεις της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των τοπικών φορέων είναι η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Γαλανάδου, για το οποίο αναμένεται να υποβληθεί σχετικό αίτημα. 

Για τις υπόλοιπες Κυκλάδες, επίσης, δεν προτείνεται κανένας υποβιβασμός σχολείων. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα. 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας