• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά γράφονται φέτος προνήπια και νήπια στα Νηπιαγωγεία της χώρας, όπως και οι μαθητές στα Δημοτικά σχολεία. Η διαδικασία των εγγραφών ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου, έχοντας μάλιστα απλοποιηθεί ιδιαιτέρως.

Οι γονείς θα γνωρίζουν στις 12 Ιουνίου σε ποια σχολική μονάδα θα φοιτήσει το παιδί τους, ενώ και το υπουργείο Παιδείας θα γνωρίζει πόσα τμήματα συγκροτούνται ή τι ανάγκες έχει σε εκπαιδευτικό προσωπικό. «Στόχος είναι ο καλύτερος και ταχύτερος προγραμματισμός της σχολικής και οικογενειακής ζωής» έλεγε αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας στην «Αυγή».

Μέχρι πέρυσι, οι εγγραφές γίνονταν μέσα στον Ιούνιο, ενώ οι οικογένειες γνώριζαν την τελική τοποθέτηση ενός παιδιού στο σχολείο πολλές φορές τον Σεπτέμβριο (λόγω θερινών διακοπών των εκπαιδευτικών).

Ακόμη, απλοποιείται η διαδικασία της εγγραφής. Οι γονείς προσκομίζουν αποδεικτικό του τόπου κατοικίας και το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού. Στη συνέχεια συμπληρώνουν αίτηση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα στοιχεία ανασύρει ο διευθυντής του σχολείου από το πληροφοριακό σύστημα MySchool. Έτσι, δεν χρειάζεται καν πιστοποιητικό γέννησης.

Επισημαίνεται ότι γράφονται στα Νηπιαγωγεία και τα προνήπια, δηλαδή παιδιά γεννημένα και το 2013, ώστε να αποσυμφορηθούν οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί (παρέχοντας περισσότερες θέσεις σε μικρότερα παιδιά).

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας