• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Νάξος στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος

Mεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία και την Ιαπωνία δίνουν για μια ακόμα φορά ραντεβού στη Νάξο, χάρη στην ΑνΚαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκη Ευελπίδου, η οποία είναι επικεφαλής του προγράμματος Erasmus+, McAgenda, και έχει καταστήσει τη Νάξο πόλο έλξης των επιστημόνων από όλων τον κόσμο.

Η πολυμελής ομάδα νέων και καταξιωμένων επιστημόνων στο χώρο του περιβάλλοντος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο του εντατικού σχολείου με τίτλο «Quaternary GeoEnvironment – ArchaeoGeomorphology» θα εστιάσει κυρίως στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια, αλλά και σε θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας.

Κατά τη διάρκεια του Εντατικού Σχολείου, το οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, θα λάβουν χώρα μαθήματα στην τάξη και στο ύπαιθρο, εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά τη Νάξο, ενώ συμπεράσματα, εικόνες και παραδείγματα από τη Νάξο θα διαχυθούν στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα!

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University of Aix-Marseille -AMU της Γαλλίας και το University of Trieste -UNITS της Ιταλίας, ενώ αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και στις προηγούμενες, είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μπορείτε να ακολουθείτε τις δραστηριότητες του εντατικού σχολείου στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/QuaternaryArchaeoGeomorphology/?fref=ts . ενώ πρόσθετες πληροφορίες για το σύνολο της δράσης του McAgenda θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://mcagenda.geol.uoa.gr/

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας