• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στο Φράγμα Τσικαλαριού

Σύσκεψη για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στην καταβολή της αποζημίωσης των δικαιούχων, από την επίταξη των κτημάτων τους για την κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, παρουσία των Προέδρων Ποταμιάς Στέλιου Ξενάκη και Σαγκρίου Στέλιου Σκορδιαλού.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης προσδιορίσθηκαν και διασαφηνίστηκαν τα απαιτούμενα στοιχεία τα οποία πρέπει να συλλεχθούν εκ μέρους των φερόμενων ιδιοκτήτων των κοινοτήτων Ποταμιάς και Σαγκρίου και διευκρινίσθηκε διεξοδικά το περιεχόμενό τους ώστε να επικαιροποιηθούν ή και να συμπληρωθούν ορθά, σύμφωνα με τις οδηγίες και απαιτήσεις υλοποίησης του εγκεκριμένου Μέτρου του ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτεί την αποζημίωση της κηρυγμένης επίταξης για τις ανάγκες κατασκευής του φράγματος. 

Όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη, δεσμεύτηκαν ενώπιον των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πως εφόσον υποβληθούν πλήρως και σωστά τα απαιτούμενα στοιχεία των φερόμενων ιδιοκτητών για την αποζημίωσης της επίταξης, αυτή θα καταβληθεί σε ατομικό λογαριασμό τραπέζης που θα δηλώσουν οι φερόμενοι δικαιούχοι εντός ενός μηνός από την υποβολή τους. Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν οφειλές προς το δημόσιο, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση που τους αναλογεί. 

Στην πραγματοποιηθείσα σύσκεψη συζητήθηκαν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να προχωρήσει και η διαδικασία δικαστικού προσδιορισμού των τιμών μονάδας για την αποζημίωση της κηρυχθείσας απαλλοτρίωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, επισήμανε την δέσμευση καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που καθυστερούσαν, μέχρι πρότινος, την έναρξη και ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, τόνισε πως η χρηματοδότηση του έργου, από κοινοτικούς πόρους, είναι εξασφαλισμένη και απρόσκοπτη και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια που θα συμβάλει στην έγκαιρη και έντεχνη ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού Νάξου, εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας