• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δικαίωση των καταστηματαρχών Μαζικής Εστίασης στις Αγωγές Ασφαλιστικών μέτρων της GEA

Αίσιο τέλος είχε για τους είκοσι σχεδόν επιχειρηματίες Μαζικής Εστίασης η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης GEA, ζητώντας την καταβολή χρημάτων για δικαιώματα από τη μουσική.

 

Το Πρωτοδικείο Νάξου δημοσίευσε

τις υπ’ αριθμόν 165/2017 και 166/2017 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου, το οποίο κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δίκασε τις αιτήσεις του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης GEA (Grammo, Ερατώ, Απόλλων, Ενιαίος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και είσπραξης του Συγγενικού Δικαιώματος των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου και των Ερμηνευτών και Εκτελεστών Καλλιτεχνών) κατά πλήθος επαγγελματιών μαζικής εστίασης του νησιού. Με τις παραπάνω αποφάσεις απορρίφθηκαν στο σύνολο τους οι κρινόμενες αιτήσεις και επιδικάστηκαν τα δικαστικά έξοδα υπέρ των επαγγελματιών.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που πορεύθηκε  μέσω του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και των νομικών εκπροσώπων του Κυριάκου Δημητρίου & Σπύρου Μαθιουδάκη δικαιώθηκε απολυτά για την επιλογή της, ενώ στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για ακόμα δέκα περίπου επιχειρηματίες του νησιού.

«Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αξιολογούνται ως  μία επιτυχία του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» τόσο όσο προς τον τρόπο χειρισμού του θέματος αλλά και ως προς το αποτέλεσμα το οποίο εξυπηρετεί τις αρχές του Σωματείου που είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, καταλήγοντας ότι «Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κυρίως των οικογενειακών επιχειρήσεων απαιτείται συσπείρωση γύρω από το Σωματείο προκειμένου ο καταστηματάρχης να αντιμετωπίσει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά στην επιχειρηματικότητα». 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας