• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Νέα εποχή στην ηλεκτρική διασύνδεση της Πάρου

Νέα εποχή ξεκίνησε για την Πάρο από την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ημέρα που το εργοστάσιο της ΔΕΗ τέθηκε σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας και η Πάρος τροφοδοτείται πλέον από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), με ρεύμα που έρχεται από το Λαύριο. Η διασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος από το Λαύριο ξεκίνησε το μεσημέρι. Έτσι οι πετρελαϊκές μονάδες, από τις οποίες ηλεκτροδοτούνταν έως σήμερα η Πάρος, θα χρησιμοποιούνται μόνον σε έκτακτες περιπτώσεις, εγκαταλείποντας έτσι τον ρυπογόνο και αντιοικονομικό τρόπο της καύσης πετρελαίου, με τον οποίο κάλυπτε το νησί τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια. 
Πρόκειται για την πρώτη φάση διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο, η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση της Σύρου με το Λαύριο με υποβρύχιο καλώδιο, τη σύνδεση της Σύρου με το βόρειο άκρο της Τήνου, την ακτινική τροφοδότηση της Πάρου από τη Σύρο και την κατασκευή των αναγκαίων υποσταθμών. Οι μονάδες των Αυτόνομων Σταθμών Παραγωγής, δηλαδή οι πετρελαϊκές μονάδες που ηλεκτροδοτούσαν μέχρι σήμερα τα νησιά αυτά, τέθηκαν σε ψυχρή εφεδρεία και τα φορτία των νησιών καλύπτονται από το ηπειρωτικό σύστημα.
Με την υλοποίηση της πρώτης φάσης διασφαλίζεται η διακίνηση ισχύος από το εθνικό σύστημα προς τη Σύρο μέχρι 170 MW σε κανονικές συνθήκες και μέχρι 120 MW σε περίπτωση απώλειας του καλωδίου Λαύριο - Σύρος.  Με τη δεύτερη φάση της διασύνδεσης προβλέπεται να αφαιρεθούν τα υπάρχοντα δίκτυα προς Νάξο.
 
 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας