• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων

Φορολογικοί έλεγχοι σε δεκάδες καταστήματα εστίασης πραγματοποιήθηκαν στη Νάξο από ελεγκτικό κλιμάκιο της Σύρου στα τέλη του Απριλίου, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις των ελεγκτικών μηχανισμών εν όψει της θερινής περιόδου. 

Όπως φαίνεται, τα νησιά και γενικότερα οι τουριστικές περιοχές της χώρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ελέγχων.

Μάλιστα, με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνονται οδηγίες για εντατικοποίηση των μερικών επιτόπιων ελέγχων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου σε φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά ακόμα και τις αργίες, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι εφοριακοί θα ελέγχουν αν οι επαγγελματίες εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, τηρούν τα βιβλία, εκδίδουν αποδείξεις και τα υπόλοιπα φορολογικά στοιχεία.

Ταυτόχρονα θα καταγράφουν πληροφορίες, για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης.

Για τη διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων, ενισχύονται με προσωπικό μεταξύ άλλων οι Δ.Ο.Υ. Νάξου, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Μυκόνου, κ.α. για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας