• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Με επιτυχία η 10η συνάντηση του δικτύου γαστρονομικών Περιφερειών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 10 ης Συνάντησης του Δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης στη Ρόδο. Πρόκειται για τεχνικές συσκέψεις του δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, σε συνέχεια της τελετής ανάδειξης του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, βρέθηκαν στη Ρόδο οι εκπρόσωποι 9 Περιφερειών της Ευρώπης που είτε έχουν υπηρετήσει τον θεσμό της «Γαστρονομικής Περιφέρειας» είτε πρόκειται να τον υπηρετήσουν.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Καταλονία της Ισπανίας, τη Λομβαρδία της Ιταλίας, το Minho της Πορτογαλίας, την Κεντρική Περιφέρεια της Δανίας, τη Ρίγα της Λετονίας, τη Βόρεια Βραβάντη της Ολλανδίας, το Γκάλγουέι της Ιρλανδίας και το Sibiu της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,   καθώς και εκπρόσωπος του IGCAT.

Στην διάρκεια των τεχνικών συσκέψεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δίκτυο, η συνεργασία μεταξύ των Γαστρονομικών Περιφερειών, μέσα από την ανταλλαγή εμπειρίας και πρακτικών, ενώ ετέθη και το πλαίσιο της συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία ξεκινά άμεσα την υλοποίηση του τριετούς πλάνου δράσεων που περιγράφονται αναλυτικά στον φάκελο (bid book),  με τον οποίο το Νότιο Αιγαίο διεκδίκησε και κέρδισε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019. 

Πρόκειται για ένα πλάνο δράσεων, όπως αυτές έχουν κατατεθεί στο Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), που θα κορυφωθούν το 2019 και  θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία καθώς καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα  τομέων, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την διατροφή και την γαστρονομία, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας. Υπενθυμίζεται ότι τον φάκελο υποψηφιότητα συνυπογράφουν 117 φορείς από τα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, ως κοινωνικοί εταίροι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του πλάνου δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας.

 

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας