• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Οι πατάτες Νάξου στο Βιβλίο Γκίνες!

554 κιλά τηγανιτές πατάτες ήταν αρκετές για να καταρρίψουν το ρεκόρ γκίνες και να προσφέρουν μια ακόμα αναγνώριση και διάκριση στην πατάτα Νάξου και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε από το 2014 η εταιρεία Twin Oaks Farms, από την πόλη Eagle στις ΗΠΑ, με 454.95 κιλά πατάτες.

Κατά τη διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ πατ’ατας καθαρίστηκαν περίπου 1,5 τόνοι πατάτες και τηγανίστηκαν σε 20 καζάνια με 550 κιλά λάδι, καταναλώνοντας 2000 λ. προπάνιο!

Οι τηγανιτές πατάτες τοποθετήθηκαν σε όλες μαζί και ζυγίστηκαν προκειμένου να καταγραφούν τα κιλά για τις ανάγκες του Ρεκόρ, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκαν στον κόσμο που παραβρέθηκε στη γιορτή της πατάτας.

Tο φεστιβάλ και το ρεκόρ κατέγραψαν ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, και την Αμερική, ενώ στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν ο Χρήστος Νέζος και η Μπάγια Αντωνοπούλου, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μ. Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Γ. Μαργαρίτης, ο Βουλευτής Γ. Βρούτσης, ο Γ. Ανωμερίτης κ.α..

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών βράβευσε το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου και τον Διευθυντή Άρη Γρατσία, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιέργειας πατάτας που οργάνωσε εφέτος. Παράλληλα, τίμησε τον π. πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα για την πολυετή προσφορά του στο αγροτικό κίνημα και στον πρωτογενή τομέα, καθώς και τις εταιρείες ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, για την προώθηση και της πατάτας Νάξου και λοιπών Ναξιακών προϊόντων.  

  

     

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας