• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Έφτασε στη Βουλή το... σήμα Digea από τη Νάξο

Την παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα της μη κάλυψης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην Β.Α. Νάξο. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κατέθεσε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου, στο οποίο ο Πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνει το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι δυο χρόνια μετά

την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού σήματος, η περιοχή της Β.Α. Νάξου εξακολουθεί να μην καλύπτεται από το δίκτυο της Digea, καθώς όπως εγγράφως έχει η ίδια απαντήσει “η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή δεν ανήκει σε περιοχή κάλυψης των 156 κέντρων εκπομπής (του χάρτη συχνοτήτων) που έχουν οριστεί από την πολιτεία”.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γιάννη Βρούτση «είναι απαράδεκτο, η Νάξος, το μεγαλύτερο και ορεινότερο νησί των Κυκλάδων -με τη μεγαλύτερη ενδοχώρα- στην εποχή του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας να απομονώνεται από την πολιτεία με αυτό τον τρόπο και οι κάτοικοι του να στερούνται πρόσβασης στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων συνεχώς πολλαπλασιάζονται, και επιδεινώνονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η νησιωτικότητα πήγε περίπατο. Χάθηκε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, χάθηκε το ειδικό καθεστώς ασφάλισης των Σμυριδεργατών της Νάξου.  

 

Με το έγγραφό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, εκτός από το να επισημάνει το πρόβλημα, εκφράζει παράλληλα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της ορεινής Νάξου, οι οποίοι νιώθουν πλέον στο πετσί τους την αδιαφορία της πολιτείας, καθώς χάθηκαν κατακτήσεις δεκαετιών! Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα. Αίτημα, που επιβάλλουν η συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας»!"

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας