• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δήμος και Εκκλησία υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης

Υπέρ της πρότασης υποψηφιότητας του Μανόλη Γλέζου να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης τάχθηκε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Την πρωτοβουλία και αρχική πρόταση για την υποψηφιότητα του Μανόλη Γλέζου υπέβαλε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Δημήτριος, ως επιβράβευση της προσφοράς του Μανόλη Γλέζου. 

 «Είναι γνωστή η προσφορά του Μανόλη Γλέζου παγκοσμίως, αφού για ολόκληρες δεκαετίες τίμησε την ειρήνη και την δικαιοσύνη μεταξύ των λαών. Πιστεύω να την δεχθούν όλοι οι φορείς του κράτους, αφού η πρωτοβουλία αυτή τιμά όχι μόνο την Κεφαλονιά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Μανόλης Γλέζος το αξίζει για την προσφορά του και για την ιστορία του» ήταν τα λόγια του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ανακοινώνοντας την πρόταση. 

Ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας αυτής τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος με ανοικτή επιστολή του, τονίζοντας ότι ο Μανόλης Γλέζος σφράγισε τον τόπο και τη νεότερη ιστορία με τους πολυετείς αγώνες του για την αποτίναξη των Γερμανών κατακτητών, την ανάκτηση του αγαθού της ελευθερίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Παράλληλα κάλεσε τους φορείς της Παροναξίας να συστρατευθούν στην προσπάθεια αυτή να αποδοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Μανόλη Γλέζο. 

 Υπέρ της υποψηφιότητας τάχθηκε και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Κορρέ, ο οποίος τόνισε ότι «ο Μ. Γλέζος πρόσφερε για την ελευθερία της χώρας σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όμως τα τελευταία χρόνια στήριξε και συνέβαλε στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας