• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Παρέμβαση του Ιερέα Γωργίου Προμπονά για τη διαχείριση νερού

 Λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού που θα έχει ως αποτέλεσμα την επάρκειά του προτείνει ο πάτερ Γεώργιος Προμπονάς με ανοικτή επιστολή του στο Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αγαπητέ μου Δήμαρχε Χαίρε. Πληροφορούμαι ότι θέσατε σε εφαρμογή πρόγραμμα διάνοιξης νέων γεωτρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το όντως υδρευτικό αδιέξοδο που προέκυψεγια την εν γένει ανάπτυξη, ή για μένα ακόμα και επιβίωση του νησιού μας, ιδιαίτερα δε την τουριστική λόγω των πολύπλευρων αναγκών του ασύγκριτων με αυτές του παρελθόντος.

Περισσότερα...

Πεζοπορία στην Κάτω Ποταμιά από την ΠΕΚΙΝ

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου διοργανώνει την Κυριακή 20-05-2018 πεζοπορία στην περιοχή της Κάτω Ποταμιάς. Θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε μνημεία καθώς και στο υπό κατασκευή φράγμα. Σημείο συνάντησης η παλιά είσοδος του δρόμου

Περισσότερα...

Ημερίδα για την εξοικονόμηση νερού

Ενημερωτική ημερίδα για την εξοικονόμηση νερού στις τουριστικές επιχειρήσεις διοργανώνει στη Νάξο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Μηχανικός Μάρκος Μαργαρίτης.

Περισσότερα...

Η ανακύκλωση κάνει τα ... πρώτα της βήματα

Με δειλά βήματα ξεκίνησε η ανακύκλωση στη Νάξο, μετά την τοποθέτηση των μπλε κάδων στη Χώρα και τη σταδιακή επέκτασή τους στα χωριά. Τις 15 πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 τόνοι ανακυκλώσιμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Διαλογής (ΚΔΑΥ),

Περισσότερα...

Μιλώντας για ένα «ζωντανό απολίθωμα» της Νάξου….

Αναγνωρίζοντας τη σημασία και αξία της προμινωικής Ελιάς που βρίσκεται στην περιοχή Αδησαρού, στους πρόποδες του Κάστρου Απαλήρου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει εκδήλωση για την ανάδειξη της σπουδαιότητας του ελαιόδεντρου, η ηλικία του οποίου εκτιμάται στα 4.500 – 5.000 έτη. Πρόκειται για ένα δέντρο που ο κύριος κορμός του «χάθηκε» με το πέρασμα του χρόνου, διαχωρίστηκε σε πολλά παρακλάδια και πλέον η περίμετρός του ξεπερνάει τα 29 μέτρα. 

Περισσότερα...

Καταφύγιο άγριων πουλιών η Νάξος

Όρνια (σκανιάδες), σπιζαετοί (φιλάδερφοι), αετογερακίνες, πετρίτες, χρυσογέρακα, καστανόπαπιες και πετροτουρλίδες είναι μερικά μόνο από τα απειλούμενα και σπάνια πτηνά που βρίσκουν καταφύγιο στη Νάξο, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή τους, στο πλαίσιο του προγράμματος καταγραφής των αναπαραγόμενων ειδών πουλιών της Ελλάδας.

Η Ομάδα Παρατηρητών Πουλιών της Νάξου κατέγραψε 71 διαφορετικά είδη που φώλιασαν στη Νάξο

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του εθνικού καταλόγου του δικτύου Natura 2000

Με Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, εγκρίθηκε ο νέος εθνικός κατάλογος περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Περισσότερα...

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας