• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η ανακύκλωση κάνει τα ... πρώτα της βήματα

Με δειλά βήματα ξεκίνησε η ανακύκλωση στη Νάξο, μετά την τοποθέτηση των μπλε κάδων στη Χώρα και τη σταδιακή επέκτασή τους στα χωριά. Τις 15 πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 τόνοι ανακυκλώσιμων, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Διαλογής (ΚΔΑΥ),

που λειτουργεί στην περιοχή Λουκάκη.  Στόχος του Δήμου είναι η κατά 70% δραστική μείωση του όγκου απορριμμάτων που καταλήγουν στο χώρο υγειονομικής ταφής, αυξάνοντας έτσι τα έτη ζωής του Χ.Υ.Τ.Α., με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.

«Οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί και έχουν αγκαλιάσει την ανακύκλωση, όμως παρατηρούνται αρκετά προβλήματα, που σχετίζονται κυρίως με τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών» τονίζει ο υπεύθυνος της ανακύκλωσης Γιάννης Τσολάκης  και εξηγεί «το πρόβλημα εστιάζεται στην εναπόθεση μεγάλων χαρτοκιβωτίων, τα οποία τοποθετούνται κυρίως από τους επιχειρηματίες εντός των κάδων, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζουν την εναπόθεση άλλων υλικών. Συνεπώς θα πρέπει όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά να τοποθετούνται στους μπλε κάδους και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να ελαχιστοποιείται ο όγκος των χαρτοκιβωτίων» κατέληξε ο Γιάννης Τσολάκης, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής όλων των δημοτών στην ανακύκλωση. 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας