• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πρότυπο σύστημα ανακύκλωσης στο Κουφονήσι

Τοποθετήθηκε το πιλοτικό πρότυπο σύστημα ανακύκλωσης στο Κουφονήσι, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE PAVEtheWAySTE. 

Το εν λόγω έργο διευκολύνει την εφαρμογή της οδηγίας-πλαισίου για τα απόβλητα στις απομακρυσμένες περιοχές, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές να βελτιώσουν την ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) και, κατά συνέπεια να ανοίξουν τον δρόμο για αποδοτικότερη χρήση των πόρων.

Το καινοτόμο σύστημα θα είναι σε θέση να διαχωρίζει και να επεξεργάζεται διαφόρων τύπων ανακυκλώσιμα και οργανικά απόβλητα, έτσι ώστε να μπορούν να ανακτηθούν, άμεσα, προϊόντα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας.

Η περιοχή υλοποίησης του έργου περιλαμβάνει δύο ελληνικές απομακρυσμένες περιοχές, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Νότιο Αιγαίο) και το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 και έχει διάρκεια 40 μήνες. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Νότιο Αιγαίο είναι ο συντονιστής εταίρος του έργου, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας στη δυτική Ελλάδα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και to CARTIF -Τεχνολογικό Κέντρο(Ισπανία).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον και την Κλιματική Δράση (2014-2020).

Οι ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος είναι η καθιέρωση ενός ολοκληρωμένου, αναπαραγώγιμου συστήματος με καινοτόμο χαρακτήρα για τον διαχωρισμό στην πηγή και η επεξεργασία των ΑΣΑ σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

  

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας