• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πρόστιμο για την καταστροφή παραδοσιακού μονοπατιού στο Ζα

Τρία χρόνια χρειάστηκε να περάσουν προκειμένου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να επιβάλει κυρώσεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες στο Φιλώτι, που είχαν ως συνέπεια την καταστροφή τμήματος του παραδοσιακού μονοπατιού «Αγία Μαρίνα – Λευγάσα – Κορυφή Ζα».

Οι παράνομες εργασίες διάνοιξης δρόμου με μηχανικά μέσα διαπιστώθηκαν τον Μάιο του 2014 σε συνολικό μήκος 180 μέτρων του μονοπατιού. Στις συγκεκριμένες θέσεις των παρεμβάσεων, το παραδοσιακό μονοπάτι είχε καταστραφεί λόγω αλλοίωσης των μορφολογικών και λειτουργικών στοιχείων του. Κατόπιν των καταγγελιών και των σχετικών αποφάσεων, το μονοπάτι αποκαταστάθηκε από τον υπαίτιο, γεγονός που διαπιστώθηκε με νεότερη αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ένα χρόνο αργότερα. Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον υπαίτιο για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας εργασιών άνευ αδειοδότησης τόσο σε τμήμα του μονοπατιού, αλλά και για τη διάνοιξη δρόμου εκτός μονοπατιού.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΔΗ ΤΗΣ ΝΑΞΙΟΤΥΠΙΑΣ

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας