• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η καρδιά των Βουρλών "χτυπά" στο Φιλώτι...

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου άνοιξε χθες η αυλαία του 2ου Αιγαιοπελαγίτικου Μουσικοχορευτικού Πανηγυριού στο Φιλώτι, το οποίο εφέτος είναι αφιερωμένο στις σχέσεις της Νάξου με τα Βουρλά της Μικράς Ασίας,

καθώς η μετανάστευση Ναξίων στα Βουρλά, ιδίως κατά τον 18ο και 19ο αιώνα υπήρξε πυκνότατη. Τους δεσμούς αυτούς που διαμορφώθηκαν μεταξύ των δύο περιοχών προσπαθεί να αναδείξει και να αναθερμάνει ο Σύλλογος Φιλωτιτών, μέσα από ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς. 

        

Χθες, στο προαύλιο της Παναγίας της Φιλωτίτισσας, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Ηλίας Μολυνδρής και ο Γιώργος Μαστορόπουλος μίλησαν για «Τα Βουρλά της καρδιάς μας – τη Νάξο της Ανατολής», ενώ στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ηχόραμα και από τη χορωδία Μικρασιατών Καισαριανής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στο Αθλοθέατρο, όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Ταξίδι Νοσταλγίας», το οποίο επιμελήθηκε η Κατερίνα Ψαρρά, υπό τους ήχους της χορωδίας Μικρασιατών Καισαριανής. Την εκδήλωση θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Νέου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», της Ένωση Μικρασιατών Σάμου, του Συλλόγου Δανακού, του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτιτών και του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. 

Τέλος η Φωτεινή Βασιλάκη και η Βιβή Βουτσελά θα τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Η παρουσίαση θα γίνει από τη Γραμματέα του Συλλόγου Φιλωτιτών Χάιδω Μουστάκη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι πρόεδροι Συλλόγων Φιλωτίου Νάξου Αντώνης Τζιώτης και Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας Φώτης Καραλής.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

   

 

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας