• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σπάνια Ναξιακά εκθέματα στα “Κυκλαδικά στιγμιότυπα”

Εμβληματικά έργα από τις ανασκαφές στις Κυκλάδες παρουσιάζονται στην έκθεση «Κυκλαδικά στιγμιότυπα από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» που διεξάγεται στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών.

Ανάμεσα στα έργα ξεχωρίζουν το ψηφιδωτό του Διονύσου από το Μουσείο της Δήλου, η εικόνα της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτρας από το Κάστρο Νάξου, καθώς και δυο τοιχογραφίες αποτοιχισμένες από τη Νάξο.

Η μία τοιχογραφία προέρχεται από την Παναγία Αριών και η τοιχογραφία του Αγίου Γεωργίου Δρακοντοκτόνου από την Καλορίτσα  Ο Άγιος Γεώργιος με στρατιωτική ενδυμασία εικονίζεται με υψωμένο ξίφος και ασπίδα, καβαλάρης σε λευκό άλογο που πατεί το σώμα του δράκου. Μπροστά από πολυώροφο οικοδόμημα με μεγάλα τόξα στέκεται η νεαρή πριγκίπισσα με επιγραφή ΘΕΟΔΩ/CI. Αριστερά ο Άγιος Νικόλαος μετωπικός με ωμοφόριο και κλειστό Ευαγγέλιο υψώνει το δεξί χέρι σε στάση ευλογίας. Επαρχιακή έκφραση ανανεωτικών τάσεων Παλαιολόγειας Τέχνης.

 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΝΑΞΙΟΤΥΠΙΑΣ

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας