• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Vanity σπάει τα σύνορα της Ελλάδας

Στην Πομπηία και στην Κίνα πρόκειται να ταξιδέψει στο προσεχές διάστημα η έκθεση αρχαίων κοσμημάτων με τίτλο «Vanity», η οποία  μετέτρεψε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου σε πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο αντιπαραβάλλοντας δείγματα της αρχαίας κοσμηματοποιίας με έργα σύγχρονων σχεδιαστών. Η έκθεση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει περισσότερα από 30 εκθέματα, που εντοπίστηκαν σε ανασκαφές στη Νάξο

και φυλάσσονταν στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού. Ήδη έχει προγραμματιστεί η μεταφορά της στην Πομπηία, την ερχόμενη άνοιξη, και αργότερα σχεδιάζεται να παρουσιαστεί στην Κίνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εξέδωσε τον κατάλογο της περιοδικής έκθεση «Vanity-Ιστορίες κοσμημάτων από τις Κυκλάδες». Ο κατάλογος ακολουθεί την πρωτοτυπία της έκθεσης, καθώς αποτελείται από δυο διακριτά μέρη, τα οποία ανοίγουν σε αντίθετες φορές. Το ένα μέρος περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες των αρχαίων κοσμημάτων και το άλλο τις πληροφορίες που δίνουν γι’ αυτά οι 40 συγγραφείς της έκδοσης. Τα κείμενα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΝΑΞΙΟΤΥΠΙΑ

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας