• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Αυγή και ο Ανθός στη Νάξο...

Την θεατρική παράσταση «Η Αυγή και ο Ανθός» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά, την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Νάξο. Οι δύο παραστάσεις διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο για τον Πολιτισμό, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:30, Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης».


Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Θωμά Βελισσάρη. Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.
Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέμα.
Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη.
Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους
ΙΙ. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνοθεσία - Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σκηνικά – κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Σχεδιασμός εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ηippo Theatre Group
ΔΙΑΝΟΜΗ
Ιάσων Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας