• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σημαντική αύξηση των επισκεπτών της Αποκριάς στη Νάξο

Θεσμός και πόλος έλξης αποτελεί πλέον για τη Νάξο το αποκριάτικο τριήμερο που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο νησί. Σημαντική ήταν εφέτος η αύξηση των επισκεπτών που ήρθαν στη Νάξο, αύξηση που ξεπέρασε το 11% σε σύγκριση με πέρυσι το αντίστοιχο τριήμερο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων του Λιμεναρχείου Νάξου, εφέτος αποβιβάστηκαν στη Νάξο από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 2.926

επιβάτες, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.630 (δηλαδή -296 άτομα), που αντιστοιχεί  σε ποσοστό +11,25%. 

     

Δεκάδες επισκέπτες καταφθάνουν κάθε χρόνο, τόσο από τον Πειραιά, καθώς και από τα γύρω νησιά, όπως για παράδειγμα από τη Σαντορίνη, από όπου κατέφθασαν στη Νάξο περισσότεροι από 300 επιβάτες.

Η προβολή της Νάξου μέσω των τετραήμερων αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Χώρα και στα χωριά έχει αυξήσει τα τελευταία χρόνια την επιβατική κίνηση, η οποία κινείται σταθερά με περισσότερους από 2.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις χρονιές που άλλοι παράγοντες, όπως ο καιρός, δεν ευνόησαν τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις. Οι ποικίλες εκδηλώσεις του τετραημέρου, το Διονυσιακό Δρώμενο της Παρασκευή, οι Λαμπαδηφορίες το Σάββατο, το Καρναβάλι της Κυριακής, σε συνδυασμό με τους Κορδελάτους, τους Φουστανελάτους και τους Κουδουνάτους στα χωριά  έχουν καταστήσει τη Νάξο πόλο έλξης των επισκεπτών.

 

Αναλυτικά, οι αφίξεις του τριημέρου τα τελευταία 4 χρόνια, ανά ημέρα:

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας