• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ναξιακά αρχαιολογικά ευρήματα ταξιδεύουν στο Τόκιο

Εννέα ευρήματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου ταξίδεψαν στην Ιαπωνία, προκειμένου να πλαισιώσουν την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ταξίδι στη Χώρα των Αθανάτων – 4000 χρόνια Ελληνικών Θησαυρών». Η  μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία θα ανοίξει τις πύλες της στις 21 Ιουνίου στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και θα συνεχισθεί σε δύο ακόμα μουσεία, το Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι και το Μουσείο του Κόμπε, περιλαμβάνοντας 311 αρχαία έργα και 3 αντίγραφα από  Εφορείες Αρχαιοτήτων και Αρχαιολογικά Μουσεία.


Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται επτά αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου και δύο από το Μουσείο Απειράνθου, αντιπροσωπευτικά του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Ειδικότερα, από το Αρχαιολογικό Μουσείο διατέθηκαν ένα σκεύος με μορφή προσωπείου, ένα μαρμάρινο τηγανόσχημο, ένα καπελόσχημο πήλινο, μία ραμφόστομη πρόχους (κανάτα κρασιού), μία μαρμάρινη παλέτα (τριβείο) και ένα ειδώλιο. Από το Μουσείο Απειράνθου θα εκτεθούν δύο μαρμάρινες καντήλες (κρατήρες).
Διοργανωτές της σημαντικής αυτής έκθεσης είναι το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, η εφημερίδα Asahi Shimbun,  το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και το NHK Promotion, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκιο. Η περιοδική έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου 2017.
Η Νάξος και στη... Ρωσία
Εκπροσώπηση και στην περιοδική έκθεση με τιτλο «Θεοί και Ήρωες των αρχαίων Ελλήνων» έχει η Νάξος. Ένα ειδώλιο έχει σταλεί στη Μόσχα, προκειμένου να εκτεθεί μαζί με τα υπόλοιπα αρχαιολογικά ευρήματα από την Ελλάδα.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας