• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η γιορτή του Κλήδονα στο Φιλώτι

Η γιορτή του Κλήδονα αναβιώνει και στο Φιλώτι. Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου "Ο ΖΕΥΣ", σε συνεργασία με το Δημοτικό Διαμέρισμα και το Σύλλογο Γυναικών του Φιλωτίου αναβιώνουν το κάψιμο του Μάη, στις 23 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στο παλιό σχολείο.

Το έθιμο θα πλαισιώσει το χορευτικό του Συλλόγου, συνοδευόμενο από μουσική, από τοπικούς παραδοσιακούς οργανοπαίχτες (τζαμπουνοτουμπακα), ενώ πλούσια κεράσματα θα μοιράζονται στους παρευρισκόμενους.

Μετά το κάψιμο του Μάη οι λεύτερες κοπέλες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία του Κλήδονα, πηγαίνοντας στο πηγάδι για να φέρουν το αμίλητο νερό. Ακολουθώντας τις, διάφορα δρώμενα θα εκτυλιχτούν στις γούρνες του χωριού, μαζί με την αναβίωση του θρύλου των παλιών καλών κιουράδων. Στο σούρουπο της επόμενης μέρας δηλαδή στις 20:00, την ημέρα του Αϊ Γιαννιού στις 24 του Ιούνη θα ανοιχθεί ο Κλήδονας στον πλάτανο του Φιλωτιού, τραγουδώντας πειραχτικά κοτσάκια και τετράστιχα.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας