• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Λιλιπούτειοι μουσικοί άνοιξαν την αυλαία στην Γιορτή της Μουσικής

Με την παρουσίαση των εργαστηρίων του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας άνοιξε απόψε η αυλαία της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, στο Χαλκί.

Η μουσική βραδιά ξεκίνησε με το «Ταξίδι της Κιθάρας». Παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια, κέλτικα μουσικά ακούσματα, παραδοσιακά τραγούδια της Αγγλίας,

μουσικά ακούσματα από τη Λατινική Αμερική, λυρικά έργα της Ισπανίας και σύγχρονη μελοποιημένη ποίηση πλημμύρισαν με νότες τον πεζόδρομο του Χαλκείου, χάρη στους νεαρούς κιθαρίστες και τον Θανάση Κουτσώνα, υπεύθυνο του εργαστηρίου Κιθάρας.

Τη μουσική σκυτάλη πήραν οι λιλιπούτειοι πιανίστες, υπό τις οδηγίες της Χριστίνας Καρρά, με παιδικά τραγούδια και γνωστές μελωδίες!

 

Έργα ζωγραφικής των παιδιών στόλιζαν τα σοκάκια του Χαλκείου, ενώ εκτέθηκαν και τα έργα κεραμικής, που έφτιαξαν όσοι παρακολούθησαν το εργαστήριο Κεραμικής του Συλλόγου.

Η Γιορτή της μουσικής συνεχίζεται την Πέμπτη το βράδυ, στις 21:00, με  τους «The Athenian Phanerothyme Conspiracy» - Ψυχεδελικό ροκ (Αθήνα), «Duetto per caso feat», Αντώνης Νομικός - World music (Αθήνα) και το «Αντίφωνο» – Παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα (Χανιά).

 

 Οι Athenian Phanerothyme Conspiracy είναι μια πενταμελής μπάντα που προσεγγίζει το ψυχεδελικό ροκ συνδυάζοντας το σιτάρ και την τρομπέτα μαζί με κιθάρα, μπάσο και τύμπανα αλλά και κάποια ηλεκτρονικά διαμορφώνοντας έτσι μια δική της πρωτότυπη μουσική πρόταση.

Το γκρουπ αποτελούν οι: Bill Hunchback – Sitar, Νίκος Μπάρδης - Τρομπέτα, Γιώργος Καβουράκης - Κιθάρα, Παναγιώτης Ελευθερίου - Μπάσο, Μανόλης Λιανής - Τύμπανα.

Το «ΑΝΤΙΦΩΝΟ» αποτελείται από 6 μουσικούς, οι οποίοι δρουν και … αντιφωνούν στα Χανιά. Η Βιργινία Ντοκάκη στα κρουστά, ο Παναγιώτης Σπανουδάκης στο ούτι και το ακκορντεόν, ο Γεράσιμος Βερυκάκης στην κιθάρα και τα πνευστά, ο Στέλιος Οικονομάκης στα κρουστά, ο Δημήτρης Κολλίντζας στο κανονάκι και όλοι μαζί στη φωνή, πειραματίζονται και περνούν από μονοπάτια της παραδοσιακής μουσικής διαφόρων περιοχών της Ελλάδας αλλά και του σμυρναίικου, της λόγιας μουσικής της Πόλης και του ρεμπέτικου.

Το " Duetto per caso" είναι η τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων με κοινά θέλω μουσικά και με αγάπη για το είδος που υπηρετούν.Ταξιδεύει με ένα συγκεκριμένο ηχόχρωμα στις μουσικές του κόσμου.Ένα όμορφο ταξίδι με πολλές και διαφορετικές στάσεις,από την Κούβα και την Ισπανία στην Πορτογαλία και το Capo Verde και απ'τον Duke Ellington και Jobim στους Pink Martini και Sting ....Είναι ο καρπός μιας σχέσης μουσικής που ξεκίνησε το 2011 και ευελπιστεί να κάνει πολλά ταξίδια....

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας