• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Εργαστήρια προσέγγισης του έργου του Ι. Καμπανέλλη

Δύο θεατρικά εργαστήρια, τα οποία στοχεύουν να φέρουν κοντά στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη τα παιδιά και τους ενήλικες, θα πραγματοποιηθούν στο στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης τον Ιούλιο.

Το πρώτο θεατρικό εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, με βασικό θέμα τη γνωριμία με το έργο του μεγάλου Νάξιου συγγραφέα. 

Στο εργαστήρι θα διερευνηθεί η σχέση του Ιάκωβου Καμπανέλλη με το αρχαίο δράμα, με αφορμή την τριλογία Γράμμα στον Ορέστη, Ο Δείπνος και Πάροδος Θηβών. Αυτή η προσέγγιση θα γίνει με τη βοήθεια της σκηνοθέτιδας Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, η οποία είναι και Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, θα αποτελέσει την αρχή για μια ευρύτερη έρευνα, η οποία θα συνδέει το αρχαίο δράμα με τη σύγχρονη λογοτεχνία και δραματουργία.

 

Το εργαστήρι θα γίνεται κάθε Τρίτη (20.00 – 22.00),  από 11 Ιουλίου 2017 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Για παιδιά

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, με βασικό θέμα τη γνωριμία με το έργο του μεγάλου Νάξιου θεατρικού συγγραφέα.

Με δημιουργική απασχόληση και θεατρικό παιχνίδι θα κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και στις ρίζες του μαγικού παραμυθιού. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, που θα συνοδεύονται από μουσική θα ενισχύσουν τη φαντασία τους, την ευαισθησία τους και θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να παίξουν και να οδηγηθούν σε ένα δρώμενο που θα προκύψει από δικές τους ιδέες και επιλογές, υπό τις οδηγίες της εμψυχώτριας θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδεύτριας ενηλίκων θεατρικών εργαστηρίων και σωματικού θεάτρου Σοφίας Πολυκρέτη, κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00 από 11 Ιουλίου 2017.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 22850 23619 & 6932 460616 ώρες 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

Διοργάνωση: Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας