• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σεμινάριο: Η Χοροθεραπεία ανάμεσα στην παράδοση και το μοντερνισμό

Σεμινάριο για τη χοροθεραπεία διοργανώνεται τον Ιούλιο στο Ανδρονίκειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δαμαριώνα. Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει προσέγγιση της χρησιμότητας της Χοροθεραπείας με τρόπο διεπιστημονικό, ιστορικό, γεωγραφικό, καλλιτεχνικό, ψυχολογικό, βιολογικό, νευρολογικό, ηθολογικό και ανθρωπολογικό. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, την Παρασκευή 21 Ιουλίου, θα γίνει γλέντι με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς σε συνεργασία με το Σύλλογο Δαμαριώνα, το χορευτικό με δάσκαλο τον Ηλία Ορφανό και τους Νίκο Καράλη (βιολί) και Άγγελο Μαστρογιαννόπουλο (Λαούτο).

«Η Χοροθεραπεία ανάμεσα στην παράδοση και το μοντερνισμό»

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια τεχνική χορού και μέθοδος Χοροθεραπείας η οποία εμπνέεται από τη δυναμική, τα κινητικά αρχέτυπα και τις δομές εκείνες που απαντώνται κοινά στους χορούς των φυλετικών και παραδοσιακών κοινωνιών σε όλον τον κόσμο.

Τα δομικά στοιχεία είναι η ομάδα, ο ρυθμός, η χρήση των κρουστών και της φωνής, η σχέση με τη γη, οι επαναλαμβανόμενες απλές, συμμετρικές ή αντιθετικές κινήσεις, το παιχνίδι, η τελετουργία, ο συμβολισμός, ο μηχανισμός της έκστασης και η χρήση των ορίων, η επιδίωξη του Ωραίου.

Η αξία της θεραπευτικής διάστασης της Πρωτόγονης Έκφρασης προκύπτει από τον συνδυασμό των βασικών αρχών των παραδοσιακών θεραπειών, γνωστών για τη συμβολική τους αποτελεσματικότητα (σαμανισμός, χοροί καταληψίας κτλ) με τα πιο σύγχρονα πορίσματα των ανθρωπιστικών επιστημών (ανθρωπολογία, ψυχολογία) και των γνωστικών επιστημών.

 

Διοργάνωση-Επιστημονικά Υπεύθυνοι/Διδάσκοντες:

Γαλλία: France Schott Billmann

Ελλάδα: Ελένη Χατζηγεωργίου, Μαριάννα Δρακοπούλου, Κατερίνα Σταύρου, Βασίλης Οικονομίδης (μουσικός)

Ισραήλ: Ayelet Ranen

Association DRLST: Danse, Rythme, Lien Social et Thérapie: 7, rue Daguerre 75014 Paris Atelier du Geste Rythmé: 4, rue Lallande, 75014 Paris.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Έναρξη σεμιναρίου: 19 Ιουλίου στις 09:30

Λήξη σεμιναρίου: 23 Ιουλίου στις 19:30

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 6945194901 (Ηλέκτρα Οικονομίδου).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας