• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Βουρλά: Η Νάξος της Ανατολής

Διήμερο αφιερωμένο στα Βουρλά της Μικράς Ασίας και στη σχέση που τα συνδέει με το Φιλώτι,  πραγματοποιεί ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου στις 9 και 10 Αυγούστου. Η μετανάστευση Ναξίων στα Βουρλά, ιδίως κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, υπήρξε πυκνότατη και επέδρασε κεφαλαιωδώς στην όλη διαμόρφωση της κοινωνίας των Βουρλών και στην ιστορική τους  εξέλιξη ως την Μικρασιατική Καταστροφή. Τους δεσμούς που διαμορφώθηκαν μεταξύ των δύο περιοχών προσπαθεί να αναδείξει και να αναθερμάνει ο Σύλλογος Φιλωτιτών, μέσα από ομιλίες, θεατρικά δρώμενα, μουσική και παραδοσιακούς χορούς. 

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Ηλίας Μολυνδρής και ο Γιώργος Μαστορόπουλος θα μιλήσουν με θέμα «Τα Βουρλά της καρδιάς μας – τη Νάξο της Ανατολής», στις 20:30 στο Λαχαναριό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ηχόραμα και από τη χορωδία Μικρασιατών Καισαριανής.

Την επόμενη ημέρα, στις 10 Αυγούστου, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Αθλοθέατρο, όπου θα παρουσιαστεί το θεατρικό «Ταξίδι Νοσταλγίας», το οποίο επιμελήθηκε η Κατερίνα Ψαρρά, υπό τους ήχους της χορωδίας Μικρασιατών Καισαριανής. Την εκδήλωση θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Νέου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», της Ένωση Μικρασιατών Σάμου, του Συλλόγου Δανακού, του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτιτών και του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. 

Τέλος η Φωτεινή Βασιλάκη και η Βιβή Βουτσελά θα τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Η παρουσίαση θα γίνει από τη Γραμματέα του Συλλόγου Φιλωτιτών Χάιδω Μουστάκη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι πρόεδροι Συλλόγων Φιλωτίου Νάξου Αντώνης Τζιώτης και Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας Φώτης Καραλής.

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας