• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Παρουσία Πολάκη εγκαινιάστηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Φωτό)

Με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, η επικεφαλής της 2η Υγειονομικής ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά, καθώς και οι Βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Γιάννης Θεωνάς, Νίκος Μανιός.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε την ίδρυση βάσης πλωτών διακομιδών στη Νάξο και τόνισε ότι σύντομα το νοσοκομείο του νησιού θα αποκτήσει αξονικό τομογράφο. Επίσης, τόνισε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Για το σκοπό αυτό προωθείται η αναμόρφωση του Οργανισμού λειτουργίας του, ώστε έως τα Χριστούγεννα να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα γενικά χειρουργεία, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει τη χρηματοδότηση στο νοσοκομείο κατά 40%. Ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα σχέδια του Υπουργείου στο νησιωτικό χώρο, τονίζοντας ότι στόχος είναι να λειτουργούν πλήρως τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία στο νησιωτικό χώρο (Ρόδου, της Σύρου, της Μυτιλήνης και της Χίου) και έξι επαρχιακά (Κω, της Λέρου, της Καλύμνου, της Νάξου, της Λήμνου και της Σάμου), προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών. 

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Απιδόπουλος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία, τον Υπουργό αλλά και τη Διοικήτρια της 2η Υγειονομικής ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Όλγα Ιορδανίδου, και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου Μαργαρίτα Μπουραντά, για τη βοήθεια που παρέχουν στο Νοσοκομείο και τη συνεργασία. Επίσης, ευχαρίστησε το προσωπικό και ιδιαίτερα όσους εργάζονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.  

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμα ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Μανόλης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης και ο Πρόεδρος του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Μιχάλης Μαρούλης, πρόεδροι Κοινοτήτων και αρκετός κόσμος.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Παύλος Πολάκης είχε είχε ανοικτή συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, όπου επίσης παρουσίασε το πρόγραμμα του Υπουργείου για την Υγεία στο νησιωτικό χώρο και ειδικά στη Νάξο, επισημαίνοντας ότι έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά των αγροτικών γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία των χωριών. 

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Μαργαρίτης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού ώστε να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου εδώ και δύο μήνες σχετικά με το επίδομα που πρόκειται να δοθεί από το Δήμο στους επικουρικούς γιατρούς, που θα επιλέξουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο της Νάξου. Παράλληλα, έθεσε το θέμα της φύλαξης του Νοσοκομείου αξιοποιώντας έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του στη Νάξο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας