• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Με ελικόπτερο της πυροσβεστικής η διακομιδή ασθενούς στην Αθήνα

Με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Αθήνας 35χρονη ναξιώτισσα, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Παρά την έναρξη λειτουργίας της Βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο από τον περασμένο Οκτώβρη, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά της ασθενούς νωρίτερα, καθώς είχαν ήδη πραγματοποιηθεί διακομιδές σοβαρότερων περιστατικών. Έτσι τη μεταφορά ανέλαβε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εδώ και μερικούς μήνες, αποφασίστηκε και διατίθεται ένα «Super Puma» με πλήρωμα της Πυροσβεστικής, για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την γρήγορη μεταφορά τους και εφόσον υπάρχει άμεση ανάγκη.

Προκειμένου η Πυροσβεστική να συμβάλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, τα πληρώματα του ελικοπτέρου, πέρασαν ειδική εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, για παροχή πρώτων βοηθειών και για τεχνικές ασφαλούς μετακίνησης τραυματιών και ασθενών, ώστε να μπορούν αν χρειαστεί να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους γιατρούς και νοσηλευτές. Η συνδρομή αυτή του Πυροσβεστικού Σώματος, θα παρέχεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αλλά και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, τον υπόλοιπο χρόνο.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας