• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Αποχαιρετώντας τον Τοτόμη Πρωτονοτάριο

Μέσα σε κλίμα οδύνης πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Τοτόμη Πρωτονοτάριο, που το μεσημέρι της Τρίτης 11 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, αφήνοντας πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.


Ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1956. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Απείρανθο και εν συνεχεία συνέχισε τη μαθητική του πορεία στην Αθήνα, στο 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών.  Το 1974 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιλέγοντας την  ειδικότητα του Γυναικολόγου. Το 1992, με τον αδελφό του Νίκο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν στη Νάξο το Ιατρικό Κέντρο «Γιάννης Πρωτονοτάριος».
Ασχολήθηκε με τα κοινά από το 2006, όταν και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Βενιέρη. Το 2010 κατέρχεται και πάλι στον εκλογικό στίβο, με το συνδυασμό του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη, εκλέγεται πρώτος σε ψήφους και ορίζεται αντιδήμαρχος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Επανεκλέγεται στις Δημοτικές εκλογές του 2014 και παραμένει Αντιδήμαρχος στη νέα θητεία με νέες αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα ορίζεται Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση των κοινωνικών δομών του δήμου, καθώς πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
 Από τη θέση του αντιδημάρχου υπηρέτησε την πρώτη τετραετία στους τομείς που είχαν σχέση με την ύδρευση, την πρόνοια και την υγεία ενώ στη δεύτερη θητεία του ασχολήθηκε κυρίως με θέματα παιδείας και έργων.
Η κηδεία του Τοτόμη Πρωτονοτάριου τελέσθηκε δημοσία δαπάνη στην γενέτειρά του Απείρανθο. Στη μνήμη του, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε την ονομασία κεντρικής οδού της πόλεως Νάξου σε οδό «Τοτόμη Ιωάννου Πρωτονοτάριου Ιατρού».
Συλλυπητήρια μηνύματα για τον αιφνίδιο χαμό του Τοτόμη Πρωτονοτάριου έστειλαν ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, η Δημοτική Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογοι Διδασκόντων,  ο Εμπορικός Σύλλογος Νάξου, σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, ο ΑΜΣ Φιλωτίου Νάξου κ.α.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας