• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Δημοπρατούνται έργα συντήρησης του οδικού δικτύου

Παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Νάξου προγραμματίζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με τη δημοπράτηση στις αρχές του επόμενου μήνα, δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 710.000 ευρώ. Το πρώτο έργο αφορά σε επισκευή ή κατασκευή στηθαίων ασφαλείας και τοιχίων στην ορεινή Νάξο, ενώ το δεύτερο έργο

περιλαμβάνει  κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και νέα άσφαλτο σε σημεία που το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορές λόγω της αύξησης της κίνησης των οχημάτων βαρέως τύπου.

Ειδικότερα, στις 10 Ιανουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο  «Βελτίωση – Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νάξου» προϋπολογισμού 630.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας, προβλέπεται να γίνει διάστρωση ασφαλτοτάπητα, σε συνολικό μήκος περίπου 3600 μ., στο Λουκάκι προς την Ποταμιά (800μ.), στο δρόμο από τη Βίβλο προς τη Μικρή Βίγλα (570μ.) και σε τμήματα στη Μονή (500μ.), στη Γέφυρα Χαλκείου, στο δρόμο Εγκαρές – Κυνίδαρος, καθώς και στη θέση Ποταμός στην Κωμιακή (900μ.), στο δρόμο της Κεραμωτής και σε τμήμα μεταξύ Κορώνου-Σκαδού. Στα τμήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί και διαγράμμιση του οδοστρώματος.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν  τοιχία αντιστήριξης στο Κουρουνοχώρι, στην Κεραμωτή, στην Κόρωνο στο Σκαδό, στον Ποταμό Κωμιακής, στο δρόμο Μέλανες – Εγγαρές, καθώς και στο δρόμο της Βίβλου και Απειράνθου. 

Τέλος, προβλέπονται τεχνικά έργα σε φρεάτια ομβρίων στο Χαλκί, ενίσχυση του γεφυριού του Άη Σώστη, καθώς και των 3 γεφυριών στη Μονή. 

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά στο έργο «Αποκατάσταση Ζημιών – Συντήρηση Οδικού Επαρχιακού Δικτύου Νήσου Νάξου», προϋπολογισμού 80.910 ευρώ, και περιλαμβάνει εργασίες για την αποκατάσταση τοιχίων και στηθαίων ασφαλείας, που με την πάροδο του χρόνου έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, ή έχουν υποχωρήσει, δημιουργώντας ενδεχόμενο κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Ειδικότερα, στην Κόρωνο προβλέπεται η αποκατάσταση των τοιχείων αντιστήριξης, στη συμβολή με το δρόμο Ανεγυρίδας και στη συμβολή με μονοπάτι προς το χωριό. Επίσης, νέο στηθαίο ασφαλείας θα κατασκευαστεί στη θέση Γεώτρηση Κορώνου και στην είσοδο του Σκαδού.

Δύο στηθαία ασφαλείας θα κατασκευαστούν ακόμα στην Κωμιακή,  στη θέση Σκάλα Ροδίων και στη θέση Πουλουδή, ενώ παρεμβάσεις προβλέπονται και στους δρόμους Κορωνίδα-Ελιγμός και Ελιγμός – Απόλλωνας.

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας