• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Σήμα κινδύνου για τον Εναέριο Μεταφοράς Σμύριδας (φωτογραφίες)

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εναέριος Μεταφοράς Σμύριδας, καθώς ένας από τους 72 πυλώνες κατέρρευσε χθες βράδυ πιθανότατα εξαιτίας του θυελλώδους ανέμου, στην περιοχή της Μουστούνας και λίγο πριν την λιμενική εγκατάσταση. Η μεταλλική κατασκευή αποκολλήθηκε από τη βάση της,

παρασύροντας και το συρματόσχοινο, το οποίο κατέληξε επάνω σε ένα ελαιόδεντρο. Εξαιτίας της πτώσης του πυλώνα, το συρματόσχοινο του εναέριου έχει «κρεμάσει» και απέχει ελάχιστα μέτρα από το έδαφος, εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους τόσο για τους διερχόμενους αλλά και για το ίδιο το μνημείο.

Με την πάροδο των ετών, ελλείψει συντήρησης, οι πυλώνες, όπως και η εγκατάσταση στο λιμάνι της Μουτσούνας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες και επικίνδυνες βλάβες από οξείδωση. 

Ειδικά στην λιμενική εγκατάσταση, η οποία έχει κριθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1989 ΦΕΚ 869/Β/21-11-1989) και περιλαμβάνεται στον Διαρκή Κατάλογο των Κηρυγμένων Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Ελλάδος μαζί με τις εγκαταστάσεις του Εναερίου της Απειράνθου, ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος είναι ορατός, αφού εξαιτίας της έντονης οξείδωσης ενδέχεται να σπάσουν συρματόσχοινα και να πέσουν γάντζοι ή άλλα τμήματα του μηχανισμού ανύψωσης φορτίων.

Η παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων κρίνεται επιβεβλημένη. 

 

 

 

 

 

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας