• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Στα λευκά ντύθηκε η Νάξος

Στα λευκά ντύθηκε η Νάξος, επηρεασμένη από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα. Από το πρωί της Πέμπτης τα χιόνια εμφανίστηκαν στα ορεινά χωριά του νησιού, τα οποία δεν άργησαν να αποκλειστούν.

Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με πέντε μηχανήματα ξεκίνησαν άμεσα εργασίες εκχιονισμού στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα επικοινωνίας  εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα έγινε καθαρισμός από Φιλώτι προς Καλαντό και Απείρανθο, Απείρανθο – Σταυρό Κεραμωτής – Κεραμωτή – Κόρωνο –Αργοκοίλι, Ελιγμό  – Κωμιακή - Σκαδό – Μέση και Κυνίδαρο – Μονή – Σταυρό Κεραμωτής.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  είναι σε ετοιμότητα,  εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.                              

Στο Δημοτικό Κατάστημα Δρυμαλίας (Χαλκί), θα διατίθεται από σήμερα το πρωί, αλάτι εκχιονισμού για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Η χρήση του προορίζεται για εκχιονισμό εισόδων και προαυλίων χώρων των κατοικιών αλλά και για κοινόχρηστους χώρους όπως: δρόμοι με μεγάλη ανωφέρεια/κατωφέρεια, σκαλοπάτια κλπ. Σκοπός είναι η πρόληψη ατυχημάτων λόγω παγετού και η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μετακίνηση των κατοίκων μέσα στον οικισμό τους.

 

Η διάθεση θα γίνεται στο Δημοτικό Κατάστημα της Δρυμαλίας. Το αλάτι θα δίνεται σε συσκευασία των 25 κιλών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον  αντιδ/ρχο κ. Νίκο Σιδερή.

Αποκλεισμένη και δια θαλάσσης έμεινε η Νάξος, αφού απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων, η ένταση των οποίων έφτασε στα 10 μποφόρ..

 

 

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας