• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Το ΠΤΜ Κέρκυρα L-182 στη Νάξο

  

Το ΠΤΜ Κέρκυρα L-182 στη Νάξο (27/04/2017). Απόβαση στο Πυργάκι!.

Το Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς Κέρκυρα L-182 του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε σήμερα στη Νάξο, όπου πραγματοποίησε εκπαιδευτική άσκηση απόβασης στο Πυργάκι.

    

Το ΠΤΜ ΚΕΡΚΥΡΑ είναι το τέταρτο ΠΤΜ που παρελήφθη από το ΠΝ. Είναι Ρωσικής προελεύσεως και σχεδιάσεως. Η ναυπήγησή του ξεκίνησε το 2003 σε ναυπηγείο της Αγίας Πετρούπολης και καθελκύστηκε στις 25-6-2004. Η άφιξη του στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2004, ενώ η ένταξή του στο ΠΝ καθώς και η ύψωση Σημαίας πραγματοποιήθηκε στις 4-1-2005 με Κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Η. ΚΟΥΠΛΑΚΗ ΠΝ.

Την άσκηση του Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Κέρκυρα L-182» παρακολούθησε σήμερα στο Πυργάκι ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Πολυκρέτη και τον Πρόεδρο του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη.

Μετά την απόβαση του πλοίου στο Πυργάκι, ο Μανόλης Μαργαρίτης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του πλοίου ταχείας μεταφοράς και να συνομιλήσει με τον Διοικητή και τον Κυβερνήτη του πλοίου, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη συνεργασία και την προετοιμασία που έγινε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η άσκηση στη Νάξο.

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα, ενώ ο Κυβερνήτης του πλοίου απένειμε στον Μανόλη Μαργαρίτη τον θυρεό του σκάφους «ΠΤΜ Κέρκυρα» καθώς και άλλα αναμνηστικά δώρα.

 

 

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 

Διαστάσεις: 57,3μ / 25,6μ / 21,9 μ
Εκτόπισμα: 555 τ
Αιώρηση: 2 Α/Σ ZORYA 10000 HP
Πρόωση: 3 Α/Σ ZORYA 10000 HP
Ταχύτητα: 60 κόμβοι
Πλήρωμα: 33
Οπλισμός: 2x ΑΚ 630 εξάκαννα Gatling των 30mm, 2 x MS-227 εκτοξευτές ρουκετών των 22 σωλήνων έκαστος, διαμέτρου 140mm
Μεταφορική ικανότητα: Τρία άρματα πενήντα τόνων, ή Δέκα ΤΟΜΠ, ή Οκτώ ΤΟΜΑ, ή Πεντακόσιοι στρατιώτες .Τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) τύπου ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ (Ρωσική ονομασία ZUBR - Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) είναι σήμερα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αερόστρωμνα αποβατικά σκάφη (Air - Cushion Landing Craft) στον κόσμο και αποτελούν την τέταρτη γενιά αεροστρόμνων σκαφών.

Ναξιοτυπία Gallery

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας