• Επικοινωνήστε με την Ναξιοτυπία
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

4,6 εκ. ευρώ στους Νέους Αγρότες του Ν. Αιγαίου

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε τη 2η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»

Στόχος του μέτρου είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. 

Περισσότερα...

Η ΕΑΣ Νάξου παρούσα στην έκθεση τροφίμων Food Expo 2018

Στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2018 θα λάβει μέρος κι εφέτος η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, για 5η συνεχή φορά. Στόχος της ΕΑΣ Νάξου για μια ακόμα φορά είναι να αναδείξει προϊόντα της, την ποιότητα των οποίων το καταναλωτικό κοινό έχει ήδη εκτίμηση και επιβραβεύσει.

Περισσότερα...

Έως 29 Ιανουαριου οι συμμετοχές στην έκθεση βιολογικών προϊόντων στην Αγγλία

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου μπορούν οι παραγωγοί πιστοποιημένων προϊόντων να δηλώσουν συμμετοχή στην  Έκθεση  «Natural and organic products Europe», που θα πραγματοποιηθεί  22-23 Απριλίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο ΕxCell, στο  Λονδίνο, στην Αγγλία. Η παρουσία τους στην έκθεση θα γίνει μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μείωσης της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα

Προτάσεις συμμετοχής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη μείωση της ρύπανσης του νερού τόσο από νιτρικά ιόντα όσο και από άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εισροές μπορούν να υποβάλουν γεωργοί, κάτοχοι γεωργικών εκτάσεων. Ειδικότερα,

Περισσότερα...

Σύμπραξη για την ανάδειξη της αιγαιακής διατροφής

Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με σκοπό την ανάδειξη της αιγαιακής διατροφής ως ένα υγιεινό διατροφικό πρότυπο, στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Προγράμματος Taste the Seasons.

Περισσότερα...

Στα σκαριά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Στην ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” προχωρά η Περιφέρεια, με σκοπό τη συνένωση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων, την προβολή και προώθηση αυτών.

Περισσότερα...

Απόστολου: 1,2 δισ. αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι τέλος του χρόνου

«Προστατεύσαμε το αγροτικό εισόδημα με τη θέσπιση του ατομικού αφορολόγητου ορίου», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας απόψε στη συζήτηση του προϋπολογισμού. 

Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της φορολογικής ρύθμισης, δηλαδή για το 2016, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (577.000)

Περισσότερα...

Στην 6η θέση τα ελληνικά τυριά στην αγορά της Σουηδίας

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας και των ελληνικών τυριών στη σουηδική αγορά καθώς και για το σύνολο της σουηδικής αγοράς τυροκομικών προϊόντων, προκύπτουν από την έρευνα του ΟΕΥ της πρεσβείας μας στη Στοκχόλμη. 

Περισσότερα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: 28,5 εκατ. ευρώ σε 30.935 αγρότες

Σε σχεδόν 31 χιλιάδες αγρότες χορήγησε δικαίωμα βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα του 2017 ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, ολοκληρώθηκε η χορήγηση ΔΒΕ ύψους 28,5 εκατ. ευρώ σε 30.935 αγρότες.

Περισσότερα...

Ναξιοτυπία

..βρίσκεται πλέον κοντά σας

και διαδικτυακά ..www.naxiotypia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας